Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Produse (1351)

Carte, Cantari la sfintele taine si ierurgii - editie 2015

0 stars: 0.00 din 0 pareri

48 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Autor: Pr. Prof. Dr. Nicu Moldoveanu
Editura: EIBMO
Greutate: 0.7 kg
Dimensiune: 2 / 21 / 31 cm
An aparitie: 2015
Coperta: Cartonata
Numar de pagini: 166
Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa

Liturghierul, Molitfelnicul si Aghiasmatarul sunt cartile absolut necesare implinirii lucrarii sfintitoare de catre clericii ortodocsi.

Cantarile la Sfinte Taine si la Ierurgii, prin care Biserica binecuvinteaza si sfinteste principalele momente din viata credinciosilor, se bazeaza pe Molitfelnic si Aghiasmatar.

Toate aceste cantari, alcatuite sau imbunatatite de vechii protopsalti romani de-a lungul vremii, tocmai pentru a fi executate in acelasi fel de toti slujitorii, cantaretii si obstea credinciosilor, au fost adunate, diortosite, stilizate, transcrise pe ambele notatii muzicale si tiparite in Revista Studii Teologice, nr. 1-2/1964, de profesorii Nicolae Lungu, preot dr. Ene Braniste si prof. Chiril Popescu de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucuresti.

In anul 2002, prin stradania preotului prof. univ. dr. Nicu Moldoveanu, aceste cantari au fost revazute, diortosite, cartografiate si retiparite intr-o noua editie. Si editia din acest an, 2015, a fost completata si imbunatatita sub aceeasi coordonate, in paginile ei fiind adaugate cantarile de la slujba inmormantarii preotilor si a diaconilor de mir precum si cele de la slujba inmormantarii monahilor.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, oferim aceasta noua editie a lucrarii Cantari la Sfinte Taine si la Ierurgii tuturor iubitorilor de cantari bisericesti psaltice uniformizate.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura